Športni kotiček Seznam forumov Športni kotiček
Šport & zabava & druženje
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




1. Kolesarska vožnja ( 21.6.08 )---75km.

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Športni kotiček Seznam forumov -> Skupne kolesarske vožnje -
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2008 13:31    Naslov sporočila: 1. Kolesarska vožnja ( 21.6.08 )---75km. Odgovori s citatom

Danes dne 21.6 , smo opravili s prvim skupnim kolesarskim izletom . Torej le dva dneva pred današnjo soboto , sem prišel na idejo da začnemo s skupnimi kolesarskimi izleti . Moram reči da sem najprej razmišljal o nekem stalnem krogu tu v okolici Kranja . Toda kot sem ugotovil danes , je še najbolje da se vsaj enkrat na mesec dogovorimo za eno tako skupno vožnjo , ki naj bi potekala po različnih predelih Gorenjske in tudi širše okolice . Torej danes zjutraj smo se torej zbrali trije : ( jaz Okučan , Billy ) in krenili proti Tržiču . Dogovorili smo se tudi da se vmes zapeljemo še v ( Dovžanovo sotesko ) , kjer je bil tudi predviden prvi postanek . Torej smo krenili na pot najprej z bolj počasnim tempom , kajsneje smo ritem vožnje nekoliko dvignili , in peljali smo večinoma okoli 30kmh ! Jutro je bilo dokaj toplo in tudi sončno , torej več kot primerno za jutranje kolesarjenje . In potem smo tam v Dovžanovi naredili postanek , malo poklepetali in nato smo krenili naprej , proti Jelendolu . Tiste klance smo prevozili z zmernim tempom , saj ni imelo smisla , da bi nekaj fosirali . Vožnja je bila nato prav prijetna , saj smo vseskozi vozili do Jelendola ob reki . Tisti ki še niste bili v teh krajih obisk toplo priporočam , saj so ti kraji najbolj primerni za kolesarjenje in pohode ravno v tem času , ko so temperature nekoliko višje . In tako smo v Jelendolu naredili kratek postanek pri tisti novi ( tablji ) , in nato krenili še kakšen kilometer naprej proti Medvodjam . Seveda sem bil sam prepričan da je po novem asfalt vse do Medvodij , toda tega asfalta kar ni in ni bilo videti . Tako smo se pri tistih konjih dokončno ustavili , kjer smo spet malo klepetali , opazovali konje , in se hkrati tudi okrepčali . Po kakšnih petnajstih minutah , smo nato pričeli s vožnjo proti Tržiču , in seveda ni potrebno poudarjati da je bila prava uživancija leteti po tistih ovinkih skozi Dovžanovo nazaj proti Tržiču . Potem ko smo prispeli v Tržič , smo nato krenili do Brezja pri Tržiču . Takoj pri Tržiču smo se še ustavili pri tistem vodnjaku , kjer smo se malo osvežili in dotočili vodo , nakar smo krenili naprej proti Begunjami in Lescam .

Vožnja potem proti Begunjami je bila zelo prijetna , saj kot vemo gre to za panoramski predel trase , ki je več ali manj rahlo ravninski . Toda kaj kmalu je prišel še na vrsti spust v Begunje , kjer smo si privoščili vnovičen postanek . Seveda smo zopet malo klepetali , malo telefonarili in razpravljali predvsem o lepotah tega dela Gorenjske . Podaljšem postanku je nato padla odločitev da krenemo nazaj proti Kranju , in to po čimkrajši trasi saj smo želeli do največje vročine priti nazaj v Kranj . Ta del trase se je domislil Billy , in kot sem ugotovil je bila odločitev več kot pravilna . Z to odločitvijo kje se bomo vračali je bil verjetno zadovoljen tudi Okučan , saj kot je dejal , mu vožnja po vročem soncu ravno ne odgovarja . Tako da je bil zadnji del večinoma ravninski , pa tudi kar nekaj je bilo senčne vožnje . Nazaj smo šli namreč mimo : ( Dvorske vasi , Otoka in Černivca ) , kamor smo prispeli naravnost do Naklega . Torej nato je še sledil zadnji ravninski del vožnje mimo Zlatega polja , od koder smo krenili skozi središče Kranja , kjer smo se nato poslovili . In takole je potem minila naša prva skupna vožnja , in verjamem da bo podobnih voženj še več , kajti kot sem že omenil naj bi najmanj enkrat mesečno organizirali eno takšno vožnjo . Seveda boste pa dobrodošli vsi , ki bi želeli s nami prevoziti katero izmed prihodnjih tur . Moram reči da smo danes med vožnjo srečali kar nekaj kolesarjev/kolesark , in mislim da je pametno da občasno prevozimo kakšno dobro turo . Torej več kot nas bo , bolje se bomo imeli , in to je tudi moj namen pri teh skupnih vožnjah . Kolesarjenje / spoznavanje in izmenjava raznih športnih izkušenj . Kar se tiče današnje trase je bila dolga nekje 75 km , no ta podatek velja bolj za mene ker se števec resetiral ko sem štartal od doma . Sicer pa hvala obema za vajino prvo sodelovanje , na tej današnji turi .
Razz
Nekaj najlepših fotografij :


Ostale fotke dobite če KLIKNETE TUKAJ ( Skupne kolesarske vožnje ) Very Happy

Še drugi album :
http://slavko1.moj-album.com/album/12548044/


Nazadnje urejal/a slavko 21 Sep 2008 06:24; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2008 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo sedaj pa pišite , hvalite/ grajajte.. Laughing Aja pa glede albuma , imam določene težave , saj če dam link , ki nas popelje naravnost v določeno mapo , mi potem v postu sploh ničesar ne piše . Shocked Rolling Eyes Zato vedno poglejte katera mapa vas zanima in potem jo le odprite. Very Happy Bom pa še v moj album naložil fotke , tako da bodo imeli fotke od naših voženj kar v dveh albumih .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
billy
Nad Kimpaa


Pridružen/-a: 08.06. 2008, 11:21
Prispevkov: 466
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2008 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo lep zapis , še lepše pa je bilo na sami turi Cool in upam , da čimprej to ponovimo . Obema bi se še enkrat zahvalil za prijetno družbo , in upajmo , da se do naslednjič opogumi še kakšen drug kolesar ali kolesarka .

lp
_____
_________________
takle mamo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Primož
Nad Kimpaa


Pridružen/-a: 27.08. 2007, 14:10
Prispevkov: 1462

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2008 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dons je blo pa zares prekrasno in hvala vama, ker sta me popeljala po krajih kjer še nikoli nisem kolesaril Very Happy Sad

MAtr kakšno faco sm tm naredu k sva se s slavkotam fotkala Laughing
_________________
Chuck Norris pije LAŠKO!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2008 05:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No to je pa lepo videti da smo danes uživali in dokaz tega je tudi to da smo prevozili kar lepo število kilometrov , pa tudi nekaj klancev je bilo , pa kljub temu ni bilo zaslediti večje otrujenosti . Razz In to je najbolj pomembno na takih vožnjah , da prevozimo čimveč km. otrujeni smo pa čimmanj kolikor se le da . Sej vem da se smešno tole prebere , toda tisti ki ne znajo pravilno kolesariti , oziroma ne znajo pravilno razporediti moči , potem je lahko za njih že 30 kilometrska trasa , ena sama bolečina .

Ja Primož ne vem zakaj si se tako kislo držal . Laughing Laughing Laughing

Sicer pa kar s tiče fotografij , tam tadrugi album ( MOJ-ALBUM.COM ) je zato , da si prihranim dodatno delo in mi vam ni potrebno pošiljati fotk . Torej :
1.Odprete album
2.Izberete fotko ki vas zanima
3.Dvakrat kliknete na fotko ( poveča se vam čez cel ekran ) !
4.In jo shranite na svoj računalnik
In fotke so zato tako velike , ker imam nastavljenega digitalca , na večje fotografije. Recimo tak primer je tista včerajšnja fotografija , ki sem jo prilepil iz včerajšnje Franje . Sem jo že ruknil na moje namizje. Razz Cool

Aja pa drugič bom raje odkolesaril naprej in naredil kaj fotk , kajti ugotovil sem da so takole dosti slabše narejene , zaradi rahlih tresljajev . Kajti pri fotografiranju je vedno potrebno držati fotoaparat , čimbolj pri miru . Torej drugič bodo fotke dosti boljše .
Sicer mi je pa ena lepših fotografij ravno tale . Zakaj ? Zato ker sem nameraval ujeti poleg vaju še Jamnik v celoti , ki se deloma vidi v ozadju , toda glej ga hudiča . Ravno takrat se je pojavila ta usrana tablja in zakrila je ravno cerkvico na Jamniku . Shocked Sad Če pogledate povečano fotko , bi mi ta načrt skorajda uspel , toda tista tablja je vse pokvarila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Milan48
Častni član


Pridružen/-a: 20.06. 2007, 18:57
Prispevkov: 201
Kraj: Šalara

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2008 07:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo.
Takih druženj z dirkalci in potem to objaviti na forumu je manj (se mi zdi) kakor srečanj MTB. Želim, da iz tega foruma zraste nekaj podobnega kakor na Gorskokolesarski tabli, to je redna mesečna in še vmesna srečanja tablašev športnega kotička. Tudi sam se bom poiskušal tega kdaj udeležiti, ker dirke, maratoni, Slovenija kolesari in to je, je pa premalo rednih prijateljskih druženj na specijalkah. Pri nas smo odpeljali kakšno bolj pozimi na Hrvaško - Poreč, Učka, ipd., vendar ni bilo redno.
PS: Fotka mi je lepa predvsem zaradi tega, ker si jo uspel slikati s kolesa in ker tabla 40 lepo prikazuje hitrost.
_________________
Nulla tenaci invia est via!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slavko
osamljeni jezdec


Pridružen/-a: 18.05. 2007, 18:21
Prispevkov: 10243
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2008 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja sej v bistvu sem na to idejo prišel tudi malo po tvoji krivdi ! Razz Ko sem gledal tvoje prispevke in filme , sem ugotovil da ste se fino imeli na takih voženjah , in kot si napisal raznih kolesarskih dogodkov je res veliko , toda te jest jemljem bol v tekmovalnem smislu . Takele turce so pa povsem druga pesem . Very Happy Sicer se bodo pa teh voženj lahko udeleževali vsi od Specialcev , Trekarjev pa tudi Mtb jevcev se nebomo branili . Mislim da s normalnim tempom, lahko prav vsi odpeljemo določeno traso , brez da bi morali dihati na škrge . Mr. Green Seveda pa kot vemo določena pripravljenost kolesarja pa vendarle mora biti .

Kar s tiče tebe , če se boš udeležil kakšne naše vožnje , te bomo vsi izjemno veseli , kajti jasn onam je da boš verjetno nam imel kaj za povedati , glede nato kje si se vse dosedaj potepa l. Torej Milan tvoja udeležba bo nam v posebno čast ! Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Milan48
Častni član


Pridružen/-a: 20.06. 2007, 18:57
Prispevkov: 201
Kraj: Šalara

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2008 16:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O, hvala.
Seveda najprej čestitam tebi, da si organiziral skupno turco.
Osebno bi rad kdaj ponovil turco čez Jezersko v Avstrijo in nazaj. Čudoviti kraji in čudovita kulisa Kamniških. Bom pa moral malo potrenirati, ker ste kar kamplci in hitro šibate.
_________________
Nulla tenaci invia est via!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Športni kotiček Seznam forumov -> Skupne kolesarske vožnje - Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.