Športni kotiček Seznam forumov Športni kotiček
Šport & zabava & druženje
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




NASARA KINEZIOLOŠKI TRAKOVI!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Športni kotiček Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
anatripsis
Super cevljarcek


Pridružen/-a: 11.06. 2013, 21:05
Prispevkov: 1
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 11 Jun 2013 21:15    Naslov sporočila: NASARA KINEZIOLOŠKI TRAKOVI! Odgovori s citatom

Na televizijskih prenosih velikih športnih dogodkov smo že pred leti lahko videli raznobarvno »polepljene« nogometaše, odbojkarje, teniške igralce, plavalce ... Danes lahko tudi v Sloveniji srečate že denimo rekreativne tekače ali kolesarje, polepljene z barvastimi trakovi, ponavadi po okončinah in zgornjem delu trupa.

Kineziološki taping je terapevtska metoda brez zdravil, ki je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, saj zmanjšuje bolečine in skrajša čas rehabilitacije.

Pri kineziološkem tapingu gre za nameščanje elastičnega samolepilnega traku, ki sprošča mišično napetost, izboljša limfno drenažo in krvni pretok. Nameščeni trakovi spodbudijo telo, da začnejo v njem potekati naravni procesi samozdravljenja, saj ponuja oporo in stabilnost mišicam ter sklepom brez omejitve naravnega obsega gibov. Učinkovita je pri številnih ortopedskih, nevromišičnih, nevroloških in drugih medicinskih stanjih. Športniki jo imajo radi prav zaradi učinkovitosti pri izboljšanju propriocepcije (sposobnosti zavestnega in podzavestnega prepoznavanja položajev lastnega dela telesa v prostoru) in koordinacije med tkivi, ki so udeležena pri gibanju (kosti, mišice, vezivno tkivo).

Originalni Nasara Kinesiology Tape je eden izmed najkakovostnejših in najuspešnejših kinesio trakov na svetu. Trak je izdelan iz trpežne 100-odstotne bombažne tkanine in natančno obdelanega lepila, ki se uporablja v medicini. Je vodoodporen (se hitro suši) in prijazen koži.

Nasara kinesio trak je poseben zaradi tega ker je debelina in elastičnost traku skoraj popolnoma identična elastičnosti kože in mišicam pri ljudeh. Zaradi tega se odlično prilega koži in ji nudi izjemno udobje. Pozitivna lastnost (prednost) traku je, da koža skozi trak vseskozi diha, kar večina drugih trakov ne omogoča!

NASARA kinesiology tape je priporočen iz strani nemške olimpijske športne zveze in nemškega združenja za medicino športa.
WWW.ANATRIPSIS.SI
_________________
NAJBOLJŠI KINEZIOLOŠKI TRAKOVI!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Športni kotiček Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.